Alarm për vdekjet nga mbidoza në SHBA. Më shumë jetë të humbura, se nga lufta në Vietnam [VIDEO]

Sep 13, 2017

Më shumë se 13 mijë njerëz humbën jetën si pasojë e mbidozës nga heroina gjatë vitit të kaluar në Amerikë. Numri i vdekjeve nga përdorimi i kësaj droge u rrit nga 2,089 në vitin 2002 në rreth 13,219 në vitin 2016 ,  një rritje prej 533%. Të dhënat më të fundit të qeverisë së SHBA-ve tregojnë se numri i përdoruesve të heroinës në këtë vend shkoi në  948 mijë persona në vitin 2016, nga 404,000 që ishin në 2002, duke njohur kështu një rritje prej 135%. Këto shifra janë një alarm i frikshëm i vdekshmërisë nga epidemia e opiumit që ka zënë rrënjë në të gjithë vendin. Sekretari i Shëndetit dhe i Shërbimeve Njerëzore Dr. Tom Price tha se më shumë jetë amerikane janë marrë nga droga se sa nga lufta në Vietnam. Ushtria amerikane regjistroi 58 mijë viktima gjatë luftës së Vietnamit, ndërsa këtë vit, vdekjet nga mbidozat e drogës pritet të arrijnë një nivel të lartë prej 71,600. "Kjo është e papranueshme," tha Price, i cili ishte pjesë e një paneli që bëri publike zbulimet më të fundit nga Anketa Kombëtare e Shëndetit dhe Shëndetit të Shërbimeve të Shëndetit Mendor të 2016 mbi Përdorimin e Drogës dhe Shëndetit. Raporti vë në dukje një mospërputhja mes rritjes së mbidozave dhe niveleve të përdorimit të drogërave të cilat rezultojnë  të jenë në nivele të qëndrueshme.

radio TV

Facebook

LIKE Shqip Top 10

poll