Nis përsëri importimi i mishit nga Brazili drejt Shqipërisë

Sep 13, 2017

Nis përsëri importimi i i mishit nga Brazili drejt Shqipërisë. Lajmin e ka konfirmuar për Intv Kreu i qendrës së Eksporteve Shqiptare Alban Zusi.
Zusi deklaron se qeveria braziliane ka korrigjuar vendimin për eksportet drejt Shqipërisë pas tratativave disa javore mes vendeve.
Sipas të dhënave rezulton së Shqipëria importonte nga Brazili rreth 4200 ton mish pule çdo vit, dhe rreth 1900 ton mish derri.
Në muajin mars të këtij viti mishi i importuar nga Brazili u përfshi në një skandal, pasi nuk përmbushte kushtet e sigurisë së Bashkimit Europina, të cilat ndërprenë menjëherë importet nga ky vend, po ashtu dhe Shqipëria.

 

radio TV

Facebook

LIKE Shqip Top 10

poll