Zgjedhje 2017

  Bakteret në implantet e gjoksit mund të shkaktojnë një kancer të rrallë

  Dec 21, 2016

  Femra mendohuni dy herë para se të vendosni për një gjoks të ri!

  Sipas një ekzaminimi të fundit, një kancer i rallë i shkaktuar nga bakteret që gjenden në implantet e gjoksit si silikoni apo salina gjendet në shumë femra të cilat rrezikojnë dhe vdekjen. Nga 46 rastet e marra në studim në Australi, ku femrat ishin të prekura nga “Anaplastic large cell lymphoma” (ALCL), tre prej tyre humbën jetën. Kanceri përfshin entjen e gjoksit të shkaktuar nga akumulimi i fluidëve ndërmjet një periudhe prej 3-14 vjet pas ndërhyrjes kirurgjikale. Megjithatë nuk ka asgjë për t’u alarmuar, qetësojnë mjekët, pasi është e rëndësishme të bësh kontrolle të herëpashershme dhe ky kancer është lehtësisht i kurueshëm.

  radio TV
  Geek Room

  Facebook

  LIKE Shqip Top 10

  poll