Për një lëkurë pa rrudha, ndiqni këto 5 rregulla

Apr 19, 2017

Për një lëkurë të re, të bukur dhe pa rrudha një ndikim parësor ka sigurisht ushqyerja.

Prandaj në këtë artikull po listojmë se cilat janë hapat që duhet të ndërrmern, produktet që duhet të mënjanoni dhe ato që duhet të konsumoni më tepër:

1 . Bëni here pas herë dietën “pastruese”
Ideja është që tu japim qelizave dhe organizmit kohë të mjaftueshme oër të rikuperuar veten. Prandaj brenda 16-24 orëve duhet pirë vetëm ujë dhe një lloj të caktuar produkti, për shëmbull: mollë jeshile, kos natyral etj, dhe duke shmangur kategorikisht çdo lloj tjetër ushqimi. Këtë lloj diete ju mund ta mbani herë pas herë në ditë të caktuara të muajit.

2. Pakësoni ndjeshëm sasinë e sheqerit që konsumoni
Thijini “Jo” she qerit industrial dhe ëmbëlsirave të cilat përmbajnë she qer të dëmshëm për organizmin dhe konsumoni më tepër she qerin natyral që gjendet në fruta apo perime të ndryshme.

3. Kujdesuni për shëndetin tretës
Nëse aparati juaj tretës ka probleme, do të thotë se ju jo vetëm shëndosheni por edhe shumë toskina të dëmshme nuk dalin në kohën e duhur nga organizmi duke shkatuar dëme edhe në lëkurën tuaj. Prandaj konsumoni sa më shumë ushqime të cilat rregullojnë dhe stululojnë tretjen, të tilla si: kivi, qitro, kosi natyral me probiotikë, bananet, fikun, kajsitë dhe kumbullat e thata e shumë produkte të tjera për stilmulimin e tretjes.

4. Bëni kujdes me proteinat
Kufizoni sasinë e proteinave që konsumoni dhe asnjëherë mos e teproni me produkte të tilla si: mishi, vezët etj.

5. Konsumoni sa më shumë fruta, perime dhe super ushqime
Përfshini në menunë tuaj produkte të tilla të larta me vitamina dhe antioksidantë si: brokoli, avokado, frutat e thata, peshk, vajra natyralë vegjetalë, rrepë të kuqe, spirulina etj.

radio TV
Geek Room

Facebook

LIKE Shqip Top 10

poll