Zgjedhje 2017

  Vajza, ja çfarë mbathjesh nuk duhet të vishni kur të flini sipas gjinekologëve

  May 18, 2017

  Të brendshmet janë një pjesë shumë intime e veshjes, por janë ato të cilat qëndrojnë më shumë në kontakt me trupin tonë, dhe me pjesët më delikate të trupit siç janë organet gjenitale.

  Ju kemi treguar pasojat e të mos larit të sytjenave aq shpesh sa duhet (lexo këtu) e tani, ju këshillojmë mbi llojet e mbathjeve të cilat nuk duhet t’i mbani. Arsyeja është e qartë: mbledhin papastërti, të cilat mund të shndërrohen në infeksione të rrezikshme në lëkurë apo në organet intime.

  Pra, ja si ta dalloni se mbathjet që keni blerë nuk duhet t’i vishni më:

  Kur mbathjet mbajnë erë
  Kjo tregon se materiali i tyre mund të jetë një sintetik jo i mirë, që i mban papastërtitë në sipërfaqe, duke i vënë mikrobet në kontakt me lëkurën gjenitale.

  Kur edhe pasi i lani, mbeten njolla të verdha
  Nuk është faji i detergjentit; është faji i copës së mbathjeve tuaja. Ajo është aq jo-cilësore saqë jo vetëm i mbledh papastërtitë, por ato ngecin nëpër të, dhe s’ka enzima që të mund t’i largojnë prej tyre.

  Kur pasi i lani, shikoni një njollë çngjyrosjeje
  Sekrecionet femërore përmbajnë aciditet, dhe mbathjet cilësore janë prodhuar me material që të mos çngjyrosen nga mukoza gjenitale. Nëse mbathjet duken si të jenë të çngjyrosura me acid, duhet t’i zhdukni menjëherë.

  Kur shihni se u ka dalë ngjyra
  Një copë që i del ngjyra shpejt nuk duhet veshur as në bluzë, aq më pak të veshësh mbathje boja e të cilave është aq e keqe, saqë mund të shkojë aty ku nuk duhet.

  Kur zgjerohen dhe ju varen
  Në këtë rast, hidhini menjëherë. Materiali i tyre nuk është bërë për t’ju mbrojtur! Duke mos ju mbuluar siç duhet, lejojnë hyrjen e mikrobeve.

  Kur janë tepër të ngushta

  Në këtë rast ju krijojnë irritime duke u fërkuar me lëkurën rreth organit dhe kofshëve. Këto irritime mund të shndërrohen në infeksione shumë të rrezikshme, pasi pjesa e skuqur/enjtur e lëkurës dobësohet duke humbur substancat që e mbrojnë.

  I mbani pastër, por i keni prej kohësh
  Nuk mund t’i mbani mbathjet më shumë se 1 vit e gjysëm! Kujdesuni të bleni mbathje të reja herë pas here, dhe hidhini ato që keni shumë kohë që i përdorni.

  Janë të bukura, por nuk e kryejnë funksionin
  Flasim për ato dantellat e bukura, të kuqe, me lule, gurë etj etj. Të themi atë që është, ato nuk duhen hedhur sepse janë shumë seksi, por nuk janë bërë për t’i mbajtur 12 orë veshur nëpër rrugët e Tiranës plot tym, pluhur dhe mbeturina që shpërbëhen në ajër.

  radio TV
  Geek Room

  Facebook

  LIKE Shqip Top 10

  poll