Përgjatë viteve, njerëzit i kanë përdorur hudhrat si ilaç për të parandaluar apo trajtuar sëmundje të ndryshme. Mirëpo, nëse nuk e keni ditur, janë pesë lloje të njerëzve, të cilët nuk duhet të hanë hudhra.
1. Personat që kanë probleme me mëlçin
Disa elemente të hudhrave mund të bëjnë që ushqimi të mos ju tretet mirë dhe rrjedhimisht pacientëve me hepatit u keqësohet gjendja. Veç kësaj, përdorimi i tepërt i hudhrave shkakton aneminë, pasi që disa nga komponentët e hudhrave i zvogëlojnë qelizat e kuqe të gjakut.
2. Personat që vuajnë nga jashtëqitja jo-bakteriale
Konsumimi i hudhrave te njerëzit që kanë probleme me jashtëqitje mundet vetëm ta keqësojë gjendjen për shkak të efekteve që ka në zorrë të trashë, prandaj edhe konsumimi i hudhrave duhet të jetë më i kujdesshëm.
3. Personat që kanë probleme me sytë
Pacientët që kanë probleme me shikim duhet të mos hanë hudhër. Doktorët e mjekësisë tradicionale kineze besojnë që konsumimi i rregullt i hudhrave për një kohë të gjatë mund të dëmtojë sytë dhe mëlçinë, veç këtyre shkakton edhe humbjen e kujtesës.
4. Pacientët para operimit
Shumë doktorë sugjerojnë që të ndaloni së konsumuari hudhra të paktën dy javë para operimit, pasi që konsumimi i tyre mund të zgjatë gjakderdhjen. Bëni kujdes!
5. Personat me presion të ulët të gjakut
Hudhra mundet vetëm t’jua ulë presionin e gjakut. Teorikisht, konsumimi i hudhrave e ul më shumë se që duhet tensionin te personat që kanë probleme me shtypje të gjakut.