Shalqinjtë janë të preferuarit e verës. Ato janë të pasur me shumë lëndë ushqyese, dhe kanë vlerën më të lartë ushqyese për kalori. Janë të shijshëm dhe ushqyese, dhe përmbajnë një sasi të shëndetshme të vitaminës A B6, C, L-citrulline, fibra, antioksidantë dhe kalium. Për më tepër, shalqinjtë janë burimi më i mirë i L-citrulline.
Këto ushqyesve punojnë në sintoni të përsosur dhe nxisin përgjigjen tuaj imune duke ju ndihmuar të lehtësoni simptomat e diabetit, astmës, osteoartritit dhe artritit reumatoid.
Këtu janë disa përfitime nga ky frut me shumë lëng:
1. Vret bakteret e rrezikshme dhe pastron veshkat.
2. Fara e shalqirit lehtësojnë eliminimin e gurëve të veshkave. Shtrydhni një lugë gjelle fara, dhe lëreni të në ujë të vlojë.
3. Konsumi i rregullt i shalqirit ul presionin e gjakut dhe stimulon qarkullimin e gjakut.
4. Vitamina C në shalqirin parandalon forcimin e arterieve.
5. Uji dhe fibrat lehtësojnë kapsllëkun.
6. Hani shalqi rregullisht për të parandaluar kancerin e prostatës. Mos harroni se shalqinjtë janë të pasur me antioksidantë.
7. Kaliumi dhe magnezi lehtësojnë dhimbjen e muskujve. Këto minerale kanë një rol të rëndësishëm në procesin e rimëkëmbjes.
8. Shalqinjtë eliminojnë amoniakun nga mëlçia dhe pastrojnë tërë trupin.
Ju mund të konsumoni shalqinjtë në shumë mënyra të ndryshme. Shumica e njerëzve pëlqejnë të shtojnë copa të shalqirit në sallatë..