E bardhe e zezë, me lajthi me qumësht s'ka rëndësi, çokollatat do mbetet një nga ushqimet më të konsumuara në botë.
Sipas një studimi të fundit nga Instituti për Biokimizëm dhe Biologji Molekulare në Düsseldorf, Gjermani konsumimi i cokollatave përveç shijes se mire, është vërtetuar së është i shëndetshem dhe për organizmin, sidomos për trurin, kolisterolin, zemrën dhe sistemin tretës.
Por dobitë që vijnë nga ajo nuk mbyllen me kaq konsumimi i çokollatës është e shëndetshme dhe lëkurën tonë.
Udhëheqësi i studimit Prof. Ëilhelm Stahl ka shpjeguar se konsumi i çokollatës e mbron lëkurën nga rrezet e dëmshme të diellit, të cilat janë shkaktaret për kancerin e lëkurës dhe plakjen e parakohshme.
Në këtë studim morën pjesë 24 gra të cilat konsuamuan çdo mëngjese çokollatë, dhe në fund të studimit rezultoi se lëkura e tyre nuk merrte ngjyrë të kuqe kur ekspozohej për një kohë të gjatë në diell.