INTV NEWS SHOWBIZ MAGAZINA MUSIC MOVIES FASHION MED+ SPORTS VIDEOS
Do habiteni sesi ngrënia e specit të kuq djegës ka këtë efekt pozitiv në trupin tonë

Do habiteni sesi ngrënia e specit të kuq djegës ka këtë efekt pozitiv në trupin tonë

Publikuar më: 14:15 16-01-2017

Nëse ju pëlqejnë ushqimet pikante, atëhere keni gjasa të jetoni më gjatë!

Sipas një studimi të bërë në Universitetin e Vermontit, ku 16.000 njerëz janë testuar për 23 vjet, ata që konsumonin më shumë spec djegës të kuq, kishin 13 % më pak të vdisnin se ata që nuk e konsumonin.
Disa nga sëmundjet më të përhapura që speci i kuq mund t’i trajtonte apo parandalonte ishin të lidhura me problemet e zemrës dhe goditjet cerebrale.
Gjithashtu speci i kuq djegës është i pasur në sasi shumë të mëdha të kapsaicinës, përbërësi kryesor i aktivitetit farmakologjik, flavonoidës, vajrave esencialë, karotenoidës, celulozës, kalçiumit dhe hekurit. Përmbajtja e lartë e Vitaminës C (deri në 340mg/100gr) është më i madh se të gjitha frutat apo perimet e tjera, ndërsa gjenden edhe sasi të konsiderueshme të vitaminave A, B dhe K.

 

Article Logic
Execution time: 0.0034310817718506