Bill Marley ka studiuar ushqimet për rreth 20 vite. Ai publikoi së fundmi në gazetën ”The Sun”, një artikull në të cilin listonte 6 ushqime që nuk i konsumon më, të cilat sipas tij kanë tendencë të jenë shkak për helmimet.
Qumështi i pasterilizuar dhe lëngjet e paketuara
Bill shpreh se qumështi i pasterilizuar është plot me baktere, virusë dhe parazitë.
Lakra e papërpunuar
Lakra e papjekur dhe e gatuar lehtë sipas Bill, ka qenë e lidhur me 30 helmime në SBBA. Lakrat, duke përfshirë këtu jonxhën, tërfilin, rrepën përhapin infeksion dhe kjo si pasojë e ndotjes bakteriale në farat e tyre.
Mishi i pabërë
Një copë mish që nuk është gatuar e pjekur mirë, mund të sjellë infeksion. Bill këmbëngul që mishi duhet të piqet mirë sepse bakteret që janë në sipërfaqe mund të depërtojnë edhe në brendësi.
Frutat dhe perimet e konservuara në frigorifer
Sa më shumë ti konservojmë dhe ti ruajmë frutat në frigorifer aq më shumë rrezik ka që ato të shkaktojnë helmime. Këto ushqime të japin komoditet të madh, por nuk ja vlen rreziku, sugjeron Marley.
Vezë të pabëra
Edhe pse sot rreziku i helmimit nga veza është më i ulët se 20 vite më parë, Bill ngulmon që të shmangni çdo rrezik nga helmimi, vezët duhet të jenë të ziera ose të skuqura mirë.
Molusqe dhe prodhime të tjera deti, të pabëra
Ushqimet e detit, veçanërisht molusqet shkaktojnë një sërë helmimesh në ushqim. Molusqet grumbullojnë në guaskën e tyre një sërë bakteresh të ndodhura në det, prandaj ato duken pastruar dhe pjekur mirë.