Me kalimin e viteve, disa organe në trupin e njeriut ngadalësojnë dhe kjo është krejt normale. Së pari goditet metabolizmi dhe shikimi, sistemi I tretjes fillon të punojë më dobët derisa shikimi ngadalë turbullohet. Por, ekzistojnë njerëz që nuk dëshirojnë të lëshojnë pe para procesit të plakjes dhe në mënyrë të pandaluar kërkojnë ta përtërijnë organizmin dhe të parandalojnë shenjat e plakjes.
Një nga këta njerëz është edhe një 60 vjeçare, e cila zgjedhjen e ka gjetur në kombinimin e disa ushqimeve të shëndetshme. Me këtë përgatitje ajo ia kishte dalë të pastronte zorrën e trashë, të pastrojë mëlçinë nga yndyra dhe ta përmirësojë shikimin. Përbërësit: 2-3 panxharë, 2 kokë qepë, pak vaj ulliri, pak uthull, pak kripë. Përgatitja: Qëroni dhe zieni panxharët derisa të zbuten. Panxharët e zier i prini në copëza dhe i vendosni në tepsi. Të njëjtin proces ta përsëritni edhe me qepën, shtoni vajin, uthullën dhe kripën. Konsumoni çdo ditë dhe do të mbeteni të mahnitur me rezultatet e arritura.