Instituti Kombëtar Amerikan i Shëndetit ka kryer një studim rreth lëvozhgave të vezëve dhe kanë arritur në përfundimin se janë shumë të dobishme për shëndetin tonë edhe pse shumë prej nesh i hedhin lëvozhgat e vezëve.
Ja pse ju duhet t’i përdorni ato:
Lëvozhgat e vezëve janë burimi më i pasur natyror i kalciumit dhe thithen më lehtë në trupin tonë.
Ekspertët shprehen se ato përmbajnë shumë minerale ndërkohë që studimi më i fundit ka zbuluar se këto lëvozhga përmbajnë të njëjtën kalcium që përbëhen dhe kockat tona.
Ky lloj kalciumi ndihmon në rregullimin e presionit të lartë të gjakut, ul kolesterolin dhe bën që të kemi kocka të shëndosha.
Mënyra më e mirë dhe efektivë për të përdorur lëvozhga veze është të vloni vezën për 10 minuta duke larguar kështu bakteret e dëmshme.
Më pas t’i ftohni në temperaturën e dhomës tuaj, t’i shtypni e ta mbani pluhurin në një kavanoz qelqi të sterilizuar.