Të mos konsumosh një vakt, trupi del jashtë balancës dhe sistemi nuk mund të funksionojë siç duhet.
Ekspertët përshkruajnë lidhjen mes niveleve të riboflavinës dhe migrenës.
E njëjta vlen edhe për vitaminën B12. Marrja e rregullt e riboflavin zvogëlon rrezikun e migrenësme 50%, siç konfirmohet në disa studime.
Ekspertët në Klinikën Mayo pohojnë se shumica e atyre që vuajnë nga migrena, kanë nivele të ulëta të serotoninës e cila shkakton dhimbje të forta.
Migrena mund të ndodhë edhe si pasojë e mangësive ushqyese, MSG, alkoolit, çokollatës, kafeinës, stresit dhe djathit të vjetër. Ndryshimet në dietë dhe ndryshimet klimatike (presioni i ajrit) mund të ndikojnë në ashpërsinë e dhimbjes suaj.
Vera mund t'ju japë migrenë, por lëngu i rrushit është definitivisht mjeti më efektiv natyror për dhimbje koke.
Rrushi është i pasur me vitaminë C dhe B12. Farat e rrushit janë të bollshme në riboflavin. Këto i japin trupit tuaj fuqinë që i nevojitet dhe ju ndihmojnë të lehtësoni dhimbjen. Ushqyesit e pranishëm tek rrushi rrisin funksionin e mëlçisë tuaj.
Lëngjet që shihni në supermarkete nuk janë ato që ju nevojiten. Nuk ka riboflavin në lëng rrushi të blerë në dyqan si dhe përmban sheqer të shtuar. Gjithmonë zgjidhni lëng organik ose rrushin konsumojeni si frut.