Sipas një studimi të ri, të kryer në Universitetin Innsbruck në Austri, njerëzit që konsumojnë këtë lloj kafeje kanë më shumë mundësi të kenë prirje psikopatie.
Bëhet fjalë për kafen e zezë. Eksperimenti i parë, i kryer me njerëz me moshën mesatare 35 vjeç, tregonte se ata duhej të plotësonin katër pyetësorë të ndryshëm të personalitetit.
Pyetësorët i kërkuan pjesëmarrësve një sërë gjërash për të kuptuar sa agresive ishin ata. Preferenca të përgjithshme të shijes së hidhur të kafes u shfaqën si një parashikues i fortë për psikopati.
Megjithëse arsyeja që qëndron pas saj nuk është e qartë, një teori thotë edhe se ushqimet e hidhura ishin tipike helmuese, ndërkohë që psikopatët u kthyen pak nga mundësia e rrezikut. Nëse po pini kafe tani, shpresojmë ta shijoni sa më shumë, edhe pse ky studim mund t’i ketë futur në dyshim njerëzit që konsumojnë kafen e zezë.
Burimi: Unilad.co.uk
Përshtati: Anisa Bega