INTV NEWS SHOWBIZ MAGAZINA MUSIC MOVIES FASHION MED+ SPORTS VIDEOS

Siguria ushqimore në rrezik! Ekspertët prezantojnë zgjidhjen e situatës për IN News...[VIDEO]

Publikuar më: 15:56 15-12-2017

Një pjesë e madhe e ushqimeve në vendin tonë janë jashtë kontrollit. E cilësia më shumë varet nga vetë ndërgjegjia e prodhuesit, pasi ka pak inspektorë dhe hallkat e zinxhirit të kontrollit nuk funksionojnë si duhet. Albanian Food Industry me mbështetjen e Fondacionit për një Shoqëri të Hapur ka realizuar një studim të hollësishëm në lidhje me problematikat e sigurisë ushqimore. Ku dhe nga disa monstra që janë analizuar veç frutave dhe perimeve, që rezultojnë të gjitha cilësore, disa kampionë qumështi apo dhe mishi kanë lëndë toksike si aflatoksina, mikrobe deri tek ngjyruesit, që përdoren mbi normë. Eksperti Alban Zusi sqaron për IN News kategori tregtarëve anonimë janë më problematikët.
Në kushtet që shumë hallka të kontrollit nuk funksionojnë ose nuk kanë kapacitete inspektorësh që të kontrollojnë gjithë tregun Zusi rekomandon një zgjidhje tjetër më europiane, që lidhet me parandalimin e problematikave të tilla. “AKU pak inspektorë dhe makina. Vendet europiane kanë ngritur grupe konsulence më shumë, jo kontolli ndaj dhe parandalojnë në kohë situata problemtike,” tha Zusi për IN News.
Deri sa institucionet përgjegjëse të reflektojnë për të zgjidhur problemet Alban Zusi iu drejton këtë këshillë konsumatorëve: “Blini tek kompanitë e mëdha dhe serioze e merrni kuponi se aty e kuptoni që janë fabrika legale e siguria është më e lartë!”

Article Logic
Execution time: 0.0034990310668945