INTV NEWS SHOWBIZ MAGAZINA MUSIC MOVIES FASHION MED+ SPORTS VIDEOS
Studimet tregojnë se si ky lloj patatesh, ndihmon në parandalimin e kancerit të zorrës së trashë

Studimet tregojnë se si ky lloj patatesh, ndihmon në parandalimin e kancerit të zorrës së trashë

Publikuar më: 12:37 07-08-2018

Kanceri kolorektal ose kanceri i zorrës së trashë është numri dy i vdekjeve nga kanceri në botë.

Shumë prej atyre që kanë qenë të prekur nga kanceri i zorrës së trashë kanë mbijetuar në mënyrë të shëndetshme duke përdorur terapitë "alternative".

Por mënyra më e mirë për të mposhtur kancerin e zorrës së trashë është ta parandaloni atë duke mos lejuar një dietë standarde amerikane (me yndyrna), duke ushtruar mesatarisht ushtrime gjatë ditëve dhe duke mos theksuar mbi të gjitha metodat e jetesës modern (jetë sedentare).

Ekziston gjithashtu një ushqim i veçantë që është i fuqishëm në parandalimin e kancerit të zorrës së trashë, i cili është provuar nga in vitro (laboratorët) dhe in vivo (studime tek kafshëve ose tek njeriu) – patatet e purpurta.

Anthocyanins kanë nivele të larta të patateve të purpurta dhe shkojnë pas qelizave burimore të kancerit të zorrës së trashë.

Qelizat staminale të kancerit shpesh forcohen dhe bëhen rezistente ndaj trajtimeve onkologjike ortodokse, duke i lënë ata të lirë të krijojnë qeliza kanceroze në të ardhmen. Ky është një shkak i madh që kanceri rishfaqet pas çdo heqjeje të deklaruar nga kimioterapia apo rrezatimi.

Një studim i kohëve të fundit i Penn State përdorte patate të gatuara, për studimin, në vend të patateve të purpurta të papërpunuara për të arritur në përfundimin se anthocyanins ndihmojnë në krijimin e qelizave staminale qelizore.

Ata përdorën ekstrakte nga patatja e purport e pjekur në studimet e tyre in vitro me rezultate pozitive që përmbysën rritjen e tumorit.

E njohur si niseshte rezistente që nuk tretet shpejt për të krijuar sheqer. Por zhduket kur gatuhet.

Dhe niseshteja rezistente eshte shume e larte ne patate të purpurta. Ajo përmban acid chlorogenic, i cili është një antioksidant i fuqishëm dhe luftëtar i tumorit. Është e pranishme në sasi më të larta në niseshte që janë ose të papërpunuara ose të gatuara dhe të kosnumuara në temperaturë e dhomës.

Article Logic
Execution time: 0.0034799575805664