Ministria e Transportit: Të gjitha akset kombëtare janë të hapura, ja ku duhet përdorimi i zinxhirëve

Jan 08, 2017

Reshjet e dëborës dhe temperaturat e ulëta, deri disa gradë nën zero që kanë mbizotëruar në vendin tonë që prej fillimit të kësaj jave, kanë sjellë vështirësi në qarkullimin e automjeteve, sidomos në veri dhe verilindje, por ministria e Transportit bën të ditur se të gjitha akset rrugore kombëtare janë të hapura.

Sipas informacionit të deritanishëm në disa akse rrugore në Kukës, Dibër, Korçë është i domosdoshëm përdorimi i zinxhirëve. MTI apelon të gjithë drejtuesit e mjeteve të respektojnë sinjalistikën rrugore dhe të bëjnë kujdes në qarkullim, sidomos në akset ku ka ngricë në rrugë.

MTI paraqet edhe situatën në të gjitha qarqet e vendit.

Tiranë

Nuk ka asnjë segment të bllokuar, këshillohet përdorimi i zinxhirëve

Durrës

Në qytetin e Krujës ka ngrica. Në Qafë Shtamë, Qarkullimi rekomandohet me zinxhirë. Aksi është i hapur.

Elbasan

Në aksin Elbasan – Qafë Thanë, është bërë pastrimi i aksit dhe është hedhur kripë, për shkak të ngricave. Qarkullimi kryhet pa zinxhirë. Aksi Elbasan – Gjinar. Qarkullimi rekomandohet me zinxhirë. Aksi është i hapur.

Në aksin Lunik – Steblevë. Qarkullimi në këtë segment kryhet me zinxhirë. Segmenti Fushë Studë – Steblevë, Qarkullimi rekomandohet me zinxhirë. Aksi është i hapur.

Berat

Situata e qarkullimit është normale në të gjitha akset e këtij qarku. Nuk ka probleme për qarkullimin.

Vlorë

Në Llogora është bërë pastrimi dhe kriposja e aksit. Qarkullimi është normal. Ne akset e tjera te ketij qarku nuk ka probleme. Aksi është i hapur.

Gjirokastër

Situata e qarkullimit është normale në të gjitha akset e këtij qarku. Në Qafë Muzinë qarkullimi është normal. Nuk ka probleme për qarkullimin. Aksi është i hapur.

Korçë

Në aksin rrugor Korcë-Kapshitce, Korçë-Voskopojë dhe Pogradec-Lin, Qarkullimi me zinxhirë. Akset janë të hapura.

Fier

Situata e qarkullimit është normale në të gjitha akset e këtij qarku. Nuk ka probleme për qarkullimin. Aksi është i hapur.

Lezhë

Në aksin Rrëshen – Tuneli i Thirrës. Qarkullimi është normal në të 4 korsitë. Situata e qarkullimit është normale në të gjitha akset tjera të këtij qarku. Nuk ka probleme për qarkullimin. Segmentet Shpal- Reps dhe Rubik-Rrëshen lëvizet me zinxhirë. Pjesa tjetër qarkullimi normal.

Kukës

Në aksin Bajram Curri – Valbonë. Qarkullimi rekomandohet me zinxhirë. Aksi është i hapur dhe i pastruar.

Në aksin Ura e Bujanit – Qafë Morinë, Sopot – Kërn – Tropojë. Qarkullimi rekomandohet me zinxhirë. Aksi është i hapur.

Në aksin Bajram Curri – Kam, arrin. Qarkullimi rekomandohet me zinxhirë. Aksi është i hapur.

Në aksin Tuneli Kalimashit – Dogana Morinë. Qarkullimi rekomandohet me zinxhirë. Aksi është i hapur.

Në aksin Kukës – Bushtricë, K/Domaj – Reç. Qarkullimi rekomandohet me zinxhirë. Aksi është i hapur.

Aksi Kukës – Ura e Zapodit. Qarkullimi me zinxhirë. Edhe aksi Krumë – Qafë Prush, Plepa – Kam (në Qafë Prush). Qarkullimi kryhet me zinxhirë.

Të gjithë kontraktorët janë në gatishmëri me mjete dhe fuqi punëtore.

Dibër

Në Peshkopi ka prezence te ngricave Qarkullimi rekomandohet me zinxhirë. Aksi është i hapur. Në aksin Peshkopi – Qafë Drajë, prezence te ngricave, Qarkullimi rekomandohet me zinxhirë. Aksi është i hapur.

Në aksin Qafë Bualli – Peshkopi – Maqellarë – Bllatë. Qarkullimi rekomandohet me zinxhirë. Aksi është i hapur.

Ura – Komsi – Ulëz – Ura e Matit arrin. Qarkullimi rekomandohet me zinxhirë. Aksi është i hapur.

Segmenti Bazë – Burrel. Qarkullimi rekomandohet me zinxhirë. Aksi është i hapur. Në aksin Ura e Qytezës – Zerqan, Ura e Cerenecit – Steblevë, Qarkullimi rekomandohet me zinxhirë. Aksi është i hapur.

radio TV
Vere do te thote!

Facebook

LIKE Shqip Top 10

poll