Mënyra se si përjetojmë emocionet mund të përcaktoj dhe nga se vuajmë [VIDEO]

Sep 12, 2017

Lumturia dhe trishtimi janë dy nga emocionet kryesore që na shoqërojne gjatë jetës, e përjetimi i këtyre emocioneve ndryshon nga një person tek tjetri.

Për shumë persona keto dy ndjenja nuk shprehen domosdoshmërisht me lot apo duke qeshur.

E mënyra se si i shprehim emocionet që përjetojmë tregon dhe nga cila sëmundje mund të vuajmë.

Sipas një studimi të fundit të publikuar në revistën Medikal Neës mënyra se si në shprehim emocionet vizualisht dhe në mënyrë verbale mund të tregoje nëse ne vuajmë në një nga sëmundjet si autizëm, çrregullimi psikik, skizofrenia dhe depresioni.

Sipas terapistit Deb Smith personat qe vuajnë nga skizofrenia kanë një tendencë të mos marrin kënaqësi nga aktivitetet e ndryshme , të tregohen të ftohtë me njerëzit. Ndërsa emocionet negative i përjetojnë në mënyrën më ekstreme të mundshme.

Autikët sipas Smith kanë vështirësi në komunikim dhe mënyrën se si të shprehin emocionet që ndjejnë.

Ndërsa personat që vuajnë nga depresioni e kanë shumë të vështirë ë lumturohen dhe çdo ndjesi e mirë e përjetuar për ta mbaron shpejt, pasi shohin gjithmonë anën negative të gjerave.

 

radio TV

Facebook

LIKE Shqip Top 10

poll