INTV NEWS SHOWBIZ MAGAZINA MUSIC MOVIES FASHION MED+ SPORTS VIDEOS
Vëmendje! BE po risheh vendimin, çfarë do të ndodhë me hapjen e kufijve për Shqipërinë?

Vëmendje! BE po risheh vendimin, çfarë do të ndodhë me hapjen e kufijve për Shqipërinë?

Publikuar më: 13:33 28-06-2020

Situata në të gjithë botën është bërë e ndërlikuar për shkak të situatës nga Covid-19, sidomos në lidhje me rihapjen e kufijve. Ende nuk është vendosur një datë e caktuar dhe përfundimtare nga Bashkimi Europian që të pranojnë të gjitha shtetet.

Bashkimi Europian është duke krijuar një draft për kufijtë, ku ka listuar shtetet që mund të lëvizin lirisht. Pikërisht, kjo marrëveshje nuk është arritur ende nga të gjitha shtetet nga të cilat do të autorizohet hyrja në Europë.


Marrëveshja e hapjes së kufijve nuk duket shumë afër, aq sa është hipotezuar që do të ndodhë një shtyrje e datës së planifikuar më parë, ajo e 1 korrikut. Një gjë e tillë shkruhet në mediat italiane, në të cilën citohet se ajo që është mëse e sigurt është përjashtimi i rihapjes së kufijve me Shtetet e Bashkuara, Brazilin dhe Rusinë për shkak të situatës së tyre epidemiologjike.

Këto janë vendet me rastet më të shumta dhe ku qarkullimi i virusit është akoma shumë i lartë. Ditët e fundit ka pasur zëra se BE apo dhe Greqia, vendi fqinj nuk do i hapë kufijtë me Shqipërinë, ndërkohë që Mali i Zi pas hapjes së kufirit e rimbylli përsëri.

Lista e vendeve me të cilat BE mund të hapë kufijtë

Shqipëria

Vatican City

Monaco

Montenegro

Andorra

Serbia

Bosnia and Herzegovina

Ukraine

Turkey

Kosovo

Democratic People’s Republic of Korea

Turkmenistan

Vietnam

China

Thailand

Myanmar

Mongolia

Japan


South Korea

Georgia

Bhutan

Lebanon

Indonesia

Uzbekistan

India

Tajikistan

Kazakhstan

Palau

New Zeland

Australia

Dominica

Bahamas

Saint Lucia

Uruguay

Jamaica

Cuba

Guyana

Paraguay

Venezuela

Nicaragua

Costa Rica

Article Logic
Execution time: 0.0071609020233154